Viermele informatic care vorbeşte cu tine pe Yahoo Messenger!

O noua amenintare circula pe Yahoo Messenger: un vierme informatic care intretine conversatii autentice si ii pacaleste pe utilizatori sa se inscrie pe un site infectat.
Programele de mesagerie instant, precum Yahoo Messenger, au fost intotdeauna unul dintre principalele canale de transmitere a amenintarilor informatice. Deoarece, in general, astfel de amenintari au la baza mecanisme nu foarte elaborate de inginerie sociala, sunt depistate cu usurinta de utilizatori. Cu toate acestea, specialistii Bitdefender au identificat de curand un program periculos de tip bot, care se propaga prin intermediul Yahoo Messenger si foloseste un mecanim extrem de ingenios pentru a insela vigilenta utilizatorilor.

Amenintarea, numita Trojan.YIMBot.K, initiaza conversatii pe Yahoo Messenger, printr-o formula politicoasa si extrem de autentica de salut si anunta o asa-zisa stire bomba: Apple ofera gratuit 5000 de laptopuri MacBook pentru a comemora moartea lui Steve Jobs.

Noutatea in cazul acestei amenintari consta in faptul ca reuseste sa fie extrem de interactiva, simuland replici autentice, ca si cand in spatele falsului ID de Messenger se afla o persoana reala. Programul este conceput astfel incat recunoaste unele cuvinte cheie din conversatia victimei si da replici pertinente, ca in imaginea de mai jos.

Scopul acestei actiuni este de a-i convinge pe utilizatori sa acceseze o asa-zisa pagina unde se pot inscrie pentru a intra in posesia unui MacBook gratuit. La accesarea linkului, victimele sunt redirectionate catre un site de joburi ce iti ofera posibilitatea sa lucrezi de acasa.

Aici e vorba despre o inselatorie, gandita pentru a masca o serie de tranzactii ilicite. Mecanismul din spatele acestei strategeme ii implica pe utilizatorii nestiutori care, fara sa isi dea seama, primesc si redirectioneaza sume de bani in diverse locatii de pe glob, astfel incat autoritatile sa nu poata urmari traseul banilor obtinuti in mod fraudulos.

Sursa: http://www.hit.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Christ! Xmas

all about Christmas and Santa.