Capcanele dulci” de Valentine’s Day

o-inima-in-flacari

„Capcanele dulci” de Valentine’s Day

e simţi singur de Valentine’s Day?

Tânără domnişoară, dintr-o ţară africană îndepărtată, grav afectată de război, caută partener de viaţă. Frumoasa moştenitoare a unei averi de un milion de dolari vrea să fugă din ţara africană, pentru a începe o viaţă nouă, şi promite să îşi împartă banii cu viitorul soţ. Te tentează?

Mediul online este un loc plin de oportunităţi, de tot felul. Internetul te poate ajuta chiar să îţi găseşti perechea şi să începi o frumoasă poveste de dragoste… Sau poate reprezenta canalul perfect prin care poţi fi atras într-o capcană.
Textul de mai sus reprezintă doar una dintre aşa-zisele “capcane dulci” care au fost lansate pe internet şi pe care multe potenţiale victime din întreaga lume îl primesc pe e-mail.

În ce constă, de fapt, capcana? După un şir lung de conversaţii cu tânăra exotică, de care te-ai ataşat, vei fi probabil rugat să îi trimiţi „iubitei” o sumă de bani, pentru rezolvarea unor probleme legale. Ce mai contează banii, când este vorba de aleasa inimii?

Această strategie de înşelătorie presupune o corespondenţă pe termen mai lung, dat fiind că foarte puţine persoane ar fi de acord să plătească o sumă considerabilă de bani mânați doar de motive sentimentale şi nu de raţiune. La primele e-mailuri trimise de victime răspunde un robot, însă, de îndată ce infractorii identifică o oprtunitate, intervin în procesul de corespondenţă, fiind nevoie de o abordare mai personală.

Autorii acestor scrisori ţintesc potenţiale victime care au conturi pe site-uri matrimoniale, pentru a le convinge să le ofere, sub diferite pretexte, anumite sume de bani.

Faptul că site-urile şi forumurile matrimoniale devin din ce în ce mai populare atrage tot mai mult atenţia infractorilor cibernetici, care încearcă să atace constant utilizatorii prin tot felul de metode. Folosesc, astfel, e-mail-uri de tip spam, care să imite notificările unor site-uri matrimoniale cunoscute. Accesând link-urile din aceste mesaje, rişti să îţi infectezi computerul cu tot felul de fişiere dăunătoare. Asta se întâmplă, de exemplu, când încerci să descarci fotografii cu potenţiale partenere atrăgătoare.
Site-urile matrimoniale false constituie un pericol atât din perspectiva fişierelor malware sau a tentativelor de phishing asociate, dar îţi pot afecta şi finanţele. Una dintre cele mai simple înşelătorii menite să ia banii utilizatorilor este aceea în care se cere o sumă de bani pentru accesarea bazei de date a site-ului matrimonial sau a unor informaţii suplimentare. Însă, odată ce a fost plătită suma solicitată, nu este oferit niciun acces la informaţiile promise, deoarece conţinutul respectiv nu există.

În concluzie, fiţi foarte atenţi când vine vorba de corespondenţa cu caracter sentimental şi nu raspundeţi mesajelor de acest tip, sub niciun pretext.

 

Sursa:kaspersky.ro/blog

 

Posted on 14/02/2013, in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Christ! Xmas

all about Christmas and Santa.