Kaspersky Lab a identificat operațiunea “Octombrie Roșu”, o campanie avansată de spionaj cibernetic care țintește instituții guvernamentale și diplomatice din întreaga lume

spionaj-octombrie-rosu-institutii-romanesti-18441272

Agentiile de investigatii de pe intreg mapamondul, inclusiv din Romania, sunt in alerta maxima, in urma unui atac cibernetic fara precedent.

Inca din 2007, indivizi necunoscuti fura informatii extrem de importante din institutii guvernamentale si diplomatice, din toata lumea. 4 astfel de tinte au fost identificate si in Romania.

Specialistii spun, ca avem de-a face, cu “cel mai ingrijorator si sofisticat spionaj cibernetic din istorie”.

Cel putin 4 institutii de stat dar si ambasade ale unor tari occidentale la Bucuresti au fost atacate cibernetic in ultimul an.

“Este vorba despre o operatiune de spionaj foarte complexa, unul dintre cele mai ingrijoratoare atacuri cibernetice din istorie si fara indoiala unul dintre cele mai sofisticate”, spune Costin Raiu, directorul de cercetare de la Kaspersky.

Atacatorii sunt hackeri ramasi necunoscuti despre care serviciile de informatii stiu doar ca lovesc de undeva din lume. O fac de 7 ani si au deja un nume: Octombrie Rosu. Au inceput cu fostele tari membre ale Uniunii Sovietice de unde au furat date guvernamentale, militare sau din cercetare. S-au mutat apoi in Europa de est.

“Poate fi o ancheta grea, in functie de ce anume s-a sustras. Sa vedem de cand este infectia, posibil sa fie mai demult”, spune Dan Tofan, directorul tehnic Cert-Ro.

Sursa:yoda.ro

Posted on 16/01/2013, in Security IT and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Christ! Xmas

all about Christmas and Santa.