De ce conturile şi parolele de e-mail sau Facebook sunt în pericol în 2013

Anul 2013 nu se anunţă tocmai unul promiţător în ceea ce priveşte securitate utilizatorilor pe internet. Cei de la ZDnet.com au realizat un studiu care a dus la concluzii destul de alarmante pentru cei care navighează pe internet sau folosesc smartphone-urile.

economica.net

economica.net

 

1. 2013 va reprezenta anul în care parolele vor muri. Atacatorii cibernetici deţin atât de multe baze de date cu usere şi parole astfel încât au chiar studii despre cum îşi aleg majoritatea utilizatorii parolele. Deci utilizarea acestei metode de securitate o să devină inutilă în faţa atacurilor.

2. Anul acesta ne-am putea autentifica la contul de e-mail aşa cum ne autentificăm în sistemul internet banking. Autentificarea prin token sau telefon mobil va deveni o practică normală a companiilor pentru a-şi proteja utilizatorii.

3. Smartphone-urile s-ar putea transoforma din cele mai îndrăgite dispozitive în adevărate coşmaruri pentru utilizatori. Dacă sistemul iOS, dezvoltat de cei de la Apple, este unul sigur, posesorii de terminale cu Android vor fi în mare pericol. Telefoanele nu numai că ar putea deveni adevărate dispozitive pentru a spiona utilizatorul, dar atacatorii vor avea acces la toate datele disponibile pe device-uri. Cum s-ar putea evita asta? Dacă utilizatorii şi-ar instala o aplicaţie de securitate, iar înainte de a instala o aplicaţie să verifice ce permisiuni acordă acelui program.

4. Breşele de securitate vor fi constante în sistemele informatice, iar autorităţile vor fi practic depăşite de avalanşa de atacuri informatice. Sistemele bancare, ale marilor corporaţii şi cele ale autorităţilor vor cădea victime criminalilor cibernetici în 2013.

Sursa:economica.net

 

Posted on 06/01/2013, in Stiri IT and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Christ! Xmas

all about Christmas and Santa.