ostarile pe Facebook si Twitter, in atentia politiei. Cum au ajuns sa fie investigati aproape 5000 de oamen

indexInfractiunile propagate cu ajutorul retelelor de socializare, in crestere in ultimii ani

Rata infractiunilor propagate prin intermediul retelelor de socializare a crescut semnificativ in ultimii ani. Principalele canele prin care mesajele abuzive sau plangerile cu privire la amenintari de persoane au fost transmise cel mai des prin intermediul  facebook si al Twitter.

In ultimii patru ani criminalitatea la nivel mondial a cunoscut o noua forma de raspandire. Prin intermediul suportului online si in special al retelelor sociale, abuzurile au cunoscut o noua forma de propagare.

In 2008 un numar total de 556 de plangeri au fost facute la Politie, potrivit datelor eliberate de autoritati intr-o solicitare efectuata la nivel mondial. Anul trecut cifra celor care au raportat abuzuri realizate prin retele sociale a urcat la 4908, in cadrul acestor raportari ca portaluri de propagare fiind mentionate Faceebook si Twitter.

In 2011circa 653 de persoane au fost sanctionate de catre autoritati pentru abuzuri sau infractiuni realizate prin social networking. Raportate la nivel de procent, abuzurile prin intermediul retelelor sociale au crescut cu aproximativ 800% scrie Daily Mail in editia sa electronica. Oamenii legii sustin ca exista o mare varietate de mesaje ofensatoare sau chiar amenintari care sunt propagate prin Facebook sau Twitter, aceste tipuri de mesaje fiind cele mei des intalnite.

In randul mesajelor ofensatoare transmise prin intermediul retelelor sociale se numarar si amenintari de abuzuri sexuale, de cele mai multe ori victimele acestora fiind persoanele de sex feminin. Rasismul se numara printre alte tipuri de abuzuri manifestate online, cat si escrocheria sau inselatoria sub forma de frauda bancara. 

Pe de alta parte retelele sociale au fost folosite pe parcursul anilor de catre Politie pentru a primi detalii sau pentru a identifica in mod direct faptasul unei crime. Au existat numeroase cazuri in care hotii au postat pe propriile conturi de Facebook imagini cu bunurile sustrase, prinderea acestor fiind dupa aceea o formalitate, scrie agentia de presa Mediafax.

Sursa: yoda.ro

Posted on 29/12/2012, in Facebok, Stiri IT and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Christ! Xmas

all about Christmas and Santa.