Facebook isi trece toti utilizatorii pe HTTPS

Daca in aceste zile veti observa ca Facebook-ul se va misca mai greu decat de obicei, atunci trebuie sa stiti ca reteaua de socializare isi trece toti utilizatorii pe conexiuni securizate.

Acest lucru ar putea fi cauza scaderii temporare a vitezei cu care ati fost obisnuiti sa navigati prin reteaua de socializare sau a timpului de upload mai mare al fotografiilor. Cu alte cuvinte, nu este nimic ingrijorator, din contra, Facebook face un pas bun prin adoptarea la scara mare a HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure). Protocolul previne atacurile de tip Man-in-the-middle (si numai).

Sursa: Foto hit.ro

Sursa: Foto hit.ro

Desi a permis unor utilizatori sa foloseasca HTTPS inca din 2011, avertizandu-i in legatura cu viteza mai mica de navigare, Facebook reuseste sa treaca acum la conexiunea securizata, ferindu-i astfel si pe ceilalti useri de posibile atacuri.

Oricum, pentru cei mai putin interesati de securitate, reprezentantii Facebook au confirmat pentru TechCrunch ca vor permite si conexiune non-HTTPS (care va putea fi selectata din meniul Account Security).

Sursa:hit.ro

 

 

Posted on 19/11/2012, in Security IT and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Christ! Xmas

all about Christmas and Santa.