Escrocheria care a lovit 38.000 utilizatori de Facebook si de Gmail. S-au trezit ca au conturile sparte

Aplicatia periculoasa e inca disponibila pe Internet!

Image representing Facebook as depicted in Cru...

 

 

 

Specialistii romani in securitate de la Bitdefender atrag atentia asupra unei noi amenintari, care a afectat deja 38.000 de persoane. E vorba despre o aplicatie de Google Chrome, care promite sa schimbe culoarea contului de Facebook. In schimb, acesta retine datele de autentificare ale utilizatorului si ii generează zeci de bloguri pe Blogger.com, folosindu-i adresa de Gmail.

 

Peste 38 de mii de utilizatori au instalat deja aplicatia periculoasa, care este si in acest moment disponibila in Google Chrome Web Store. Au fost vizati utilizatori din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Spania si Romania.

 

Cei de la Bitdefender sustin ca aplicatia se raspandeste folosindu-se de identitatea victimei si fiseaza o reclama Google ce directoneaza utilizatorii catre o schema frauduloasa de tipul ’’castiga bani lucrand de acasa’’. Un click pe respectiva reclama duce utilizatorii catre un site fraudulos de unde le sunt furate informatiile personale.

’’Atacatorii au dat o noua fata escrocheriei ce promitea sa schimbe culoarea paginii de Facebook si urmarea sa atraga utilizatorii pe site-uri periculoase, pentru a le fura datele de autentificare sau alte informatii personale. Prin crearea a zeci de bloguri atasate aceluiasi cont, escrocheria se raspandeste rapid printre prietenii de Facebook ai victimei’’, spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist.

Mai mult, aplicatia poate sa posteze mesaje pe pagina principala de Facebook in numele utilizatorului. Mesajele eticheteaza prietenii victimei pentru a-i atrage pe blogul creat fraudulos. Fiecare mesaj generat de aplicatie pe Facebook-ul utilizatorului contine un link catre unul dintre blogurile autogenerate pentru a evita blocarea escrocheriei.

Specialistii de la Bitdefender recomanda folosirea unei solutii antivirus si a aplicatiei gratuite  Safego, ce protejeaza conturile de Facebook si de Twitter de escrocherii, spam, virusi si expunerea la furtul de date.

Sursa: yoda.ro

 

Posted on 19/11/2012, in Security IT and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Christ! Xmas

all about Christmas and Santa.