Vinerea Neagra. De la cozile din anii 1960 din Philadelphia, la o sarbatoare mondiala a preturilor reduse

Sursa:foto yoda.ro

Sursa:foto yoda.ro

Smartphone-uri reduse cu 60%, laptopuri la pret de nimic sau tablete foarte ieftine. De Black Friday gasesti tot ce vrei.

Black Friday, sau Vinerea Neagra, este sarbatoarea cumparaturilor la reducere, in Statele Unite ale Americii. Are loc in fiecare an, imediat dupa Ziua Recunostintei, si da startul, practic, sezonului de cumparaturi de Craciun si Anul Nou. Traficul nebun, oamenii care se calca pe picioare si zgomotul infernal sunt atributele acestui eveniment care a prins tot mai mult in ultima perioada si la europene.

Vinerea Neagra, sarbatorita in acest an pe 23 noiembrie, este din 2005 incoace cea mai aglomerata zi de cumparaturi in SUA. Multe magazine deschid la 4 dimineata, iar multimea da navala de parca ar veni sfarsitul lumii. In 2011, Black Friday a fost pentru prima data dusa la extrem de unele lanturi de magazine, care si-au deschis portile pentru clienti la ora 00:00, altele si-au primit cumparatorii chiar si cu doua ore inainte de miezul noptii.

Termenul Black Friday a aparut in Philadelphia, unde o publicatie a caracterizat ziua de vineri de dupa Ziua Recunostintei ca fiind neagra din cauza aglomeratiei de pe drumuri, dar si de pe trotuar, unde oamenii adunati la cozi nu mai lasau niciun centimetru liber. Cuvintele au descris sarbatoarea reducerilor intr-un newsletter de PR emis in 1961.

Desi initial sarbatoarea se referea strict la shoppingul din magazine, in ultimii ani multe dintre comenzi s-au dat pe Internet. Pe langa Cyber Black Friday mai exista si Cyber Monday, din ziua de luni urmatoare, si chiar Cyber Thanksgiving, care reuneste reducerile din ziua de joi. Si in Romania, anul trecut, multe dintre vanzari s-au desfasurat pe Internet.

Anul trecut, de Black Friday, 226 de milioane de americani au facut cumparaturi, suma medie cheltuita de acestia ajungand la 398,62 de dolari. In total, in aceasta zi vanzarile au totalizat 52,5 miliarde de dolari, potrivit National Retail Federation.

Ca protest la Black Friday  a aparut si Buy Nothing Day (Ziua nu cumpara nimic), o actiune impotriva consumerismului. A fost ideea unui artist din Vancouver pe nume Ted Dave si se sarbatoreste in Statele Unite ale Americii in aceeasi zi in care e si Black Friday, iar in restul lumii o zi mai tarziu.

Anul acesta asteptam cele mai mici preturi la  emag.ro ,  evoMAG.ro , WatchShop.ro , ALTEX ,  MEDIA GALAXY , Flanco ,  F64 ,  Elefant.ro , Alte stiri despre super reduceri de preturi la produse electronice, electrocasnice si IT&C pe videopcnews,\Black-Friday

Sursa: stire yoda.ro

Posted on 10/11/2012, in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Christ! Xmas

all about Christmas and Santa.