Cum schimbi MAC-ul placii de retea

MAC, sau physical address este adresa fizica a placii de retea. Fiecare placa de retea are o adresa unica, data de catre producator in urma unor combinatii stabilite de cifre si litere.  Mac-ul placii de retea poate fi schimbat astfel:
1. Intai trebuie aflat ce mac vrem sa punem, in conditiile in care vrem sa schimbam mac-ul intre doua calculatoare. Drept urmare start > run > cmd (enter), iar in fereastra scriem ipconfig /all (pentru utilizatorii de windows).  Acolo va rezulta un output asemanator cu cel din imagine, trebuie sa ne uitam dupa linia cu Physical Address, locul unde ni se arata mac-ul existent al placii de retea, aici subliniat cu rosu.

 

 

2. Trebuie sa punem mac-ul aflat pe o alta placa de retea. Respectiv urmam pasii: Start > Control Pannel > Network Connections > click dreapta pe placa de retea al carei mac dorim sa-l schimbam si propietati. Ca in poza alaturata:

3. In configurarea placii de retea s-ar putea sa primiti un mesaj de avertizare cum ca veti pierde conexiunea (se da ok), dupa care la panoul Advanced, ne uitam dupa Network Address.  Standard este bifat not present, noi vom bifa value si vom scrie acolo mac-ul ce dorim sa-l alocam placii de retea, cu litere mari, fara puncte, sau linii.

ATENTIE !! Doua calculatoare cu acelasi mac nu vor functiona in aceeasi retea. Deci ori trebuie sa fie separate, in doua retele diferite, ori unui alt calculator trebuie sa i se aloce alt mac. Spre exemplu, eu acasa am mac-ul laptopului pus pe calculatorul ce primeste net, ca sa am net si pe laptop, pe acest calculator a trebuit sa pun un alt mac (am modificat ultima cifra).

Posted on 25/10/2012, in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Christ! Xmas

all about Christmas and Santa.