Un virus ataca utilizatorii de Yahoo! Messenger. Aplicatia asta gratuita te scapa de el

 

 

Softul este realizat de expertii romani in securitate de la Bitdefender.

Utilizatorii de Yahoo! Messenger au fost ieri tinta unui atac. Un banner de reclama periculos, ce directiona utilizatorii catre un website din Vietnam, Laban.vn, a fost postat, timp de 4 ore pe toate ferestrele de Yahoo! Messenger din lume. Din fericire, specialistii romani in securitate de la Bitdefender au deja o aplicatie gratuita care iti curata calculatorul.

’’Respectivul mesaj a ajuns la clientii Yahoo! Messenger fie printr-o campanie legitima, care a fost ulterior modificata de initiatorul reclamelor, fie ca urmare a unui atac abuziv, care exploata o posibila vulnerabilitate a serviciilor de adveritising din aplicatia celor de la Yahoo!’’, explica Alexandru Balan, Chief Security Researcher, Bitdefender.

 

Cei care au dat click pe reclama au fost directionati spre site-ul laban.vn, iar acolo li se cerea sa instaleze un fisier .exe.

Odata rulata, aplicatia cauta browserele instalate si schimba pagina de start a acestora cu hxxp://laban.vn, comportament tipic pentru un add-on de browser sau de bara de instrumente. Asta nu este insa tot. Aplicatia se adauga in setarile de start ale Windows-ului, ceea ce-i permite sa porneasca de fiecare data cand sistemul de operare primeste o comanda de start sau restart“, anunta Bitdefender intr-un comunicat de presa. 

Dupa ce e activata, aplicatia schimba pagina de start a browserului in mod repetat.

Cei care au instalat deja virusul il pot elimina cu ajutorul unei aplicatii gratuite de la Bitdefender, ce poate fi descarcata  Aici

Sursa:  yoda.ro

 

 

Posted on 23/10/2012, in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Christ! Xmas

all about Christmas and Santa.