Ai probleme cu calculatorul? Vezi care sunt cele mai probabile cauze

Top 10 vulnerabilitati ce pot aparea intr-un sistem informatic
Un calculator conectat la Internet este expus aproape inevitabil unor riscuri ce pot fi evitate. Identificarea acestora poate preveni aparitia diverselor probleme, de la compromiterea unor date confidentiale pana la expunerea sistemului la atacuri informatice. Compania de securitate informatica Zitec a realizat un top cu cele mai raspandite 10 vulnerabilitati din ultimele 12 luni.

1. Parole si alte date confidentiale, stocate neprotejat. Anumite date confidentiale din cadrul unei companii pot ajunge in situatia de a fi stocate fara nici un fel de protectie sau folosindu-se metode de protejare insuficiente.

2. Fisiere publice. in unele situatii exista fisiere cu date importante ce pot fi accesate foarte usor din internet, acestea fiind practic publice. Fie ca acest lucru se datoreaza neglijentei sau unei scapari de securitate, aceste fisiere pot contine date sensibile sau informatii utile ce pot fi obiectul unor atacuri informatice.

3. Versiuni de software depasite. in productie sunt folosite versiuni de software depasite, cu probleme de securitate critice cunoscute si remediate in versiuni ulterioare. Problemele de securitate cunoscute pot fi exploatate foarte usor chiar de persoane fara cunostinte tehnice avansate, existand chiar si aplicatii specializate in exploatarea acestor brese de securitate.

4. Dezvaluirea unor detalii tehnice. Exista anumite cazuri in care o aplicatie dezvaluie detalii tehnice sensibile atunci cand una din componentele ei nu functioneaza, informatii confidentiale fiind facute publice prin intermediul mesajelor de eroare afisate.

5. Lipsa validarii datelor pe partea de server. O alta vulnerabilitate a unui sistem informatic, gasita cu regularitate de specialistii Zitec in audit-urile realizate, este aceea in care se descopera ca validarea datelor introduse de un utilizator se face doar in interfata afisata de browser, nu si la nivel de server. Acest lucru expune aplicatia pentru mai multe tipuri de atacuri.

6. Conectarea la baza de date se face cu un utilizator care are permisiuni mult peste necesitatile aplicatiei. Odata compromise datele de acces, atacatorul poate castiga usor acces la toate bazele de date, unde pot exista si informatii ce apartin de alte aplicatii ale companiei.

7. Datele confidentiale nu se transmit folosind un protocol securizat. Uneori se securizeaza doar cateva pagini (login, register, checkout etc.) si nu tot site-ul, ceea ce face furtul de sesiune/identitate la fel de usor ca pe un site neprotejat printr-un certificat de securitate.

8. Servicii care pot fi vectori de atac. Serverul de productie are pornite servicii neutilizate, care, la randul lor, au deschise port-uri. Aceste servicii sunt posibili vectori de atac (mai ales ca, fiind neutilizate, de obicei nu sunt actualizate la cele mai recente versiuni).

9. Fisierele de configurare ale aplicatiei sunt stocate in directoare publice. Riscul ca datele de configurare, incluzand uneori parole de acces sau alte date sensibile, sa fie accesate de personal neautorizat creste foarte mult in acest caz.

10. Vulnerabilitati in fata unor atacuri de tip Denial of Service. Un exemplu ar fi stabilirea unei limite de memorie per conexiune de 10% (uneori considerabil mai mult) in memoria disponibila a serverului. Astfel, 10 utilizatori concurenti pot consuma intreaga memorie a serverului.

 

Sursa: YODA.Ro

Posted on 11/09/2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Christ! Xmas

all about Christmas and Santa.