Cata incredere poti avea in securitatea browser-ului tau?

Majoritatea browserelor de internet se lauda cu setari avansate de securitate, insa cele mai multe dintre ele permit salvarea parolelor site-urilor pe care iti faci cont si chiar afisarea acestora printr-o simpla optiune din meniu. Memorarea parolelor vulnerabilizeaza siguranta utilizatorilor, deoarece permite accesul altor curiosi in fisierele si conturile private, dar si al infractorilor online.

ata incredere poti avea in browser-ul pe care il folosesti? Aceasta este intrebarea pe care si-au pus-o si cei de la PCWorld, care au analizat cele mai noi si populare trei browser-e folosite la ora actuala in lume: Internet Explorer, Google Chrome si Firefox.
1. Internet Explorer 9
Internet Explorer 9 este unul dintre browser-ele care ofera o functionalitate minimala privind salvarea si protejarea parolelor. Functia de AutoComplete permite memorarea numelui, adresei si a altor infomatii pe care le introduci in campurile de cautare.
Nu permite, asemenea altor tipuri de browsere, sa vezi parolele afisate din meniu, ceea ce creste gradul de securitate spre deosebire de alte motoare. Iti ofera doar posibilitatea de a schimba setarile principale si de a sterge tot istoricul din AutoComplete.

Asadar, chiar daca alti utilizatori se pot loga pe site-urile si conturile unde ai salvate parole, ei nu pot vedea exact parola folosita.
IE 9 nu are o caracteristica de sincronizare a datelor pe mai multe calculatoare sau device-uri, ceea ce pentru multi a fost considerat un dezavantaj. Insa din punct de vedere al securitatii este un plus, deoarece nu trebuie sa iti mai faci griji ca parolele tale sunt salvate in 3-4 device-uri, care pot ajunge oricand in mana persoanelor straine.

Sursa: hit.ro

Posted on 01/09/2012, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Christ! Xmas

all about Christmas and Santa.