Spionii din telefon: O cincime din aplicatii stiu totul despre tine

Informatiile tale personale pot ajunge in mainile companiilor de publicitare

Sursa: Foto  yoda.ro

Sursa: Foto yoda.ro


Multe dintre aplicatiile instalate de posesorii de iPhone au si functia de spion, au descoperit specialistii romani in securitate de la Bitdefender, care au analizat 65.000 astfel de soft-uri, aflate in top-urile din App Store.

Una din 5 aplicatii gratuite pentru iOS poate accesa lista de contacte a telefonului fara ca utilizatorul sa isi dea seama, spun specialistii de la Bitdefender. Ei sustin ca o buna parte dintre aceste aplicatii nu ofera utilizatorului nicio justificare si nu explica ce date citesc sau cu ce scop.

“Un posibil motiv pentru care aplicatiile ar putea accesa lista de contacte ar fi sa transfere informatii catre conturile de social media, un argument plauzibil avand in vedere ca 16,3% dintre ele se pot conecta la Facebook”, potrivit Bitdefender.

Cosmin Sandu, Product Manager in cadrul companiei de securitate IT, sustine ca “este posibil ca unele dintre ele sa acceseze informatii pentru alte motive decat cele declarate”.

Informaticienii romani mai spun ca 41% din aplicatiile gratuite pentru iOS pot urmari pozitia geografica a utilizatorului, un lucru important daca ne gandim ca astfel companiile ar putea sa-ti targeteze mai bine campaniile publicitare.

Potrivit analizei Bitdefender, numai 57,5% din cele 65.000 aplicatii analizate cripteaza datele.

Sursa: yoda.ro

Posted on 25/06/2012, in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Christ! Xmas

all about Christmas and Santa.