Unul dintre cei mai periculosi virusi infecteaza calculatoarele cu Windows

Modalitatea de distribuire si infectare ar putea fi folosita si de alte amenintari malware

Sursa: FOTO yoda.ro

Sursa: FOTO yoda.ro


Expertii in securitate au fost surprinsi si impresionati de tactica virusului Flame de a se legitima ca program realizat de Microsoft. “M-am trezit cu aceasta stire si nu mi-a venit sa cred. M-am intrebat daca am vazut bine”, a declarat Roel Schouwenberg, unul dintre cercetatorii rusi de la Kaspersky Lab, care au identificat virusul Flame.

Desi atacatorii au folosit o modalitate considerata eleganta de specialisti, exista un risc major ca si alte amenintari malware sa fie distribuite folosind aceeasi tactica. “Ar fi logic sa presupunem ca ar fi folosit-o in acelasi timp si in alte parti”, spune Mikko Hypponen, director cercetare F-Secure.
Daca alte tipuri de virusi au fost distribuiti pe PC-uri in acelasi fel, vor fi demascati rapid, avand in vedere ca Microsoft a identificat problema, a declarat Adam Meyers, director pe securitate informatica in cadrul companiei CrowdStrike.

Un bug al sistemului de operare Windows a permis distribuirea virusului Flame, spune Mike Reavey, director in cadrul Microsoft. “Vom continua sa investigam aceasta problema si vom lua toate masurile necesare pentru a ne proteja clientii”, a mai scris Reavey pe blog.

Reprezentantii Microsoft nu au comentat in legatura cu posibilitatea existentei si altor virusi distribuiti de catre atacatori prin aceeasi modalitate, potrivit agentiei de presa Reuters

Sursa: yoda.ro

Posted on 05/06/2012, in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Christ! Xmas

all about Christmas and Santa.